Home / Politica / Președintele PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin: ”Președintele Iohannis demonstrează că este un personaj cu credibilitate în reprezentarea externă a României”

Președintele PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin: ”Președintele Iohannis demonstrează că este un personaj cu credibilitate în reprezentarea externă a României”

Președintele Organizației Județene a PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, consideră că vizita președintelui Klaus Iohannis este un succes pentru România și o reconfirmare a încrederii de care se bucură șeful statului din partea administrației americane. Totodată, liderul PNL Călărași crede că este un semnal de încredere pe care SUA îl transmite către Klaus Iohannis, principalul partener de dialog cu aliații noștri strategici, dar și cu Uniunea Europeană.

În ceea ce privește cooperarea economică, efectele concrete ale vizitei se văd deja în condițiile în care companiile americane analizează deja potențiale investiții în noi proiecte din România în valoare de peste 10 miliarde de dolari, după cum a anunțat Consiliul de Afaceri Americano-Român (AMRO), o organizație non-profit cu sediul la Washington ce reprezintă companii din topul global Fortune 500 care fac afaceri în România și care recomandă președintelui SUA să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver

”Președintele Iohannis demonstrează că este un personaj cu credibilitate în reprezentarea externă a României – niciun alt președinte român nu s-a mai bucurat de un respect similar în relațiile cu principalii parteneri externi și nu a mai primit astfel de gesturi de apreciere de la Casa Albă sau Bruxelles. De exemplu, liderii UE au dorit organizarea unui summit dedicat viitorului UE chiar la Sibiu, în mai 2019, care a fost un real succes și care i-a adus în România pe principalii lideri europeni, precum Angela Merkel, Donald Tusk sau Emmanuel Macron. De asemenea, NATO ia in calcul înfiintarea unui comandament regional în Romania”, a declarat liderul PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

Pentru România este foarte important anunțul făcut de președintele Donald Trump privind susținerea în fața Congresului a cauzei țării noastre în ceea ce privește vizele. Este pentru prima dată când un președinte român obține un asemenea gest de sprijin de la un președinte american. Procesul este total controlat de Congres, nu de Presedinte – tot ce poate face președintele este să sprijine clar România și asta s-a obținut acum.

Chiar înainte de alegeri, SUA transmit un semnal de continuitate și de construcție pe fundamentele consolidate deja în timpul mandatului lui Iohannis. Este important că președintele Trump a afirmat că președintele Iohannis poate rezolva problema corupției în România și că “s-au făcut pași mari în această direcție”.  Practic, SUA recunoaște performanța lui Iohannis în apărarea statului de drept în România, un subiect crucial din perspectiva administrației americane, văzut ca un criteriu fundamental pentru avansarea relațiilor pe dimensiunile sale economice. Iohannis a fost principalul apărător al statului de drept în fața asaltului PSD și și-a asumat rolul de garant al continuității ordinii democratice în România, iar acest rol este acum recunoscut și apreciat.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Viorel Ivanciu: „Determinarea membrilor echipei organizaţiei municipale PNL Călăraşi îmi dau garanţia că ne vom clasa, din nou, pe primul loc!”

Organizaţia Municipală PNL Călăraşi a început pregătirile pentru campaniile electorale din acest an. Anunţul a fost …