duminică , 10 decembrie 2023
Home / Politica / Roxana Pațurcă, prima călărășeancă în Senat

Roxana Pațurcă, prima călărășeancă în Senat

cfsd-8

O surpriză de proporții, la alegerile parlamentare din această iarnă, a fost făcută de organizația Partidului Social Democrat Călărași.

După ce în urmă cu trei  săptămâni, PSD Călărași  în forul statutar al Comitetului Executiv Călărași, a ales candidații cu care vor ieși la luptă în alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016. Pe listă, se aflau, la momentul respectiv Dan Cristodor și Iulian Iacomi, la senat și Ion Samoilă, Roxana Pațurcă și Marius Sbârcea la deputați.
În urma regretatului deces al președintelui PSD Călărași, Dan Cristodor, de la nivel național a fost propus Eugen Nicolicea pe locul 1 la Senat, iar în data de marţi, 25 octombrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare pentru toate organizaţiile judeţene din țară, iar cele de la Călărași au suferit modificări majore.
Astfel pe primele locuri la senatori se află: 1. Roxana Paţurcă – preșeinta OFSD Călărași, 2. Marius Dulce – fostul viceprimar al Călărașiului, 3. Denisa Ciulinaru 4. Nicolae Rîjnoveanu, iar la Camera deputaţilor: 1.Eugen Nicolicea – deputat de Buzău, 2. Iulian Iacomi – primarul orașului Lehliu-Gară, 3. Sorin Vărjitoru 4. George Chiriţă.
La conferința de presă organizată pentru prezentarea candidaților, Roxana Natalia Pațurcă, a declarat: ”Sunt destul de emoționată în acest moment, vă imaginați ce înseamnă pentru ca la vârsta mea să pot fi nominalizată și susținută pentru o asemenea candidatură. Nu pot decât să fiu onorată pentru încrederea ce mi s-a acordat. Acest lucru înseamnă că, prin numirea mea, a unei femei ca și candidat pe prima poziție la Senat, am câștigat încrederea și aprecierea colegilor, atât din organizația de la Călărași, cât și de la centru. Prin această nominalizare ne-a fost recunoscută munca desfășurată de noi pentru ca organizația PSD de la Călărași să fie una puternică și care să reprezinte electoratul de stânga din această zonă.”
Deși face parte din valul de tineri social-democrați, Roxana Pațurcă a fost recunoscută de conducerea centrală a partidului pentru implicarea sa, foarte activă, în derularea de proiecte prin care a sprijinit familii cu probleme sociale, la nivel județean, dar și național.
Alături de fostul președintele Dan Eugen Cristodor și echipa sa, Roxana Pațurcă a demonstrat de nenumărate ori că, deși la început de carieră, își merită locul în politica locală.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Viorel Ivanciu: „Determinarea membrilor echipei organizaţiei municipale PNL Călăraşi îmi dau garanţia că ne vom clasa, din nou, pe primul loc!”

Organizaţia Municipală PNL Călăraşi a început pregătirile pentru campaniile electorale din acest an. Anunţul a fost …